Verdiepingsdag Brain Gym: het Leesplan 
 
Heb je Brain Gym® 101 gevolgd en ben je enthousiast om dit doelgericht in de praktijk te brengen? Het Brain Gym Trainingscentrum biedt een dag om Brain Gym te verdiepen met hun specifieke aanpak: het Leesplan. 
 
Eigen onderzoek dat hier aan vooraf ging
Een aantal jaren geleden is dit plan gestart als een eigen onderzoek; uitgevoerd door Brain Gym cursisten. Er werd gewerkt met basisschoolleerlingen die bleven steken in het technisch leesproces, een diagnose dyslexie hadden, of bij wie men dit vermoedde. Gedurende 6 weken werd er, drie keer in de week, Brain Gym gedaan en daarna gelezen.  
 
Met deze aanpak heeft 74% van de leerlingen al na deze korte periode een positief resultaat bereikt bij de leestoetsen. Ook de leerlingen met dyslexie verbeterden hun leesniveau; zij voerden de Brain Gym oefeningen 3 weken langer uit. Na afloop van het traject zei 97% van de leerlingen meer gemotiveerd te zijn voor lezen. En 100% van de leerkrachten meldde een positieve verandering in houding en motivatie. Door de mooie resultaten van dit onderzoek hebben wij besloten om dit traject om te zetten in een plan van aanpak; het Leesplan.  

  Afbeelding invoegen     
Hoe kun je aan de slag met het Leesplan?
1.   Als vooropleiding volg je Brain Gym® 101 en een Praktijkdag Brain Gym® 101 (of i.p.v. een praktijkdag herhaal je minimaal             het eerste gedeelte van Brain Gym® 101)
2.   Vervolgens doe je mee aan de Verdiepingsdag Brain Gym; het Leesplan.
3.   Coach 4x (of meer) een leerling of een groepje. Lever hiervan de verslagen in.
4.   Deze verslagen worden doorgenomen met Elly en Monique; zij geven indien nodig nog advies. 
 
Inhoud van de Verdiepingsdag
  • Extra aandacht voor het juist uitvoeren en het aanleren van de betreffende Brain Gym oefeningen en de Dennisons Lateraliteits Repatterning;
  • We bespreken het gebruikte protocol;
  • Leuke leestips.

Docent: Monique de Groote-van Tol 

Datum: 
22 april  2023 

Praktisch:
Prijs: €145,-  inclusief materiaal
Lestijden: 09:00 – 17:00 uur
Cursuslocatie: Praktijk Extralent, Stationsweg 109,  6711 PN  Ede  (indien de locatie elders is dan worden de cursisten op de hoogte gebracht) 
Vooropleiding: Brain Gym® 101. En daarnaast ook Praktijkdag Brain Gym® 101 of herhaling van het eerste weekend Brain Gym® 101. 
 
Inschrijven
Inschrijven is mogelijk door middel van:
-      Contactformulier op de site invullen (zie Contact)
-      Een e-mail sturen aan info@braingym-ki.nl
-      Aanmeldingsformulier invullen en opsturen aan info@braingym-ki.nl 
 
Algemene Voorwaarden Cursus – klik op de link om ze te lezen.

Bekijk ook de website van het Brain Gym Trainingscentrum: https://slimmermetbraingym.nl/home/