Enkele veel gehoorde vragen
 
Is kinesiologie ook geschikt voor kinderen?
Jazeker! In principe is het vanaf ongeveer 5 jaar goed mogelijk om de spiertest bij kinderen uit te voeren. Voor jongere kinderen kunnen we werken door middel van plaatsvervangend testen. De volwassene is dan de tussenpersoon op wie getest wordt. De technieken, oefeningen e.d. worden dan wel zoveel mogelijk met en door het kind gedaan. 
 

Hoeveel consulten zijn er nodig?
Dat is niet te voorspellen; het hangt van meerdere factoren af zoals hoe lang iemand al last heeft van de klacht, of hoe lang iemand al tegen het doel loopt ‘aan te hikken’. Wat ook een rol speelt is wat we therapietrouw noemen: als je consequent aan de slag gaat met de technieken of oefeningen die als ondersteuning zijn geadviseerd dan werkt dat positief mee. In de praktijk zien we dat iemand na een consult of 3 veranderingen opmerkt en zich anders gaat voelen – in positieve zin. 
 
 
Als ik last heb van mijn armen kan je me dan toch testen?
Geen punt; elke spier kan getest worden. In dat geval test ik met een been. 
 

Is het nodig om rekening te houden met mijn kleding? Moet er in een consult iets uit?
Soepel zittende kleding is wel prettig om in te kunnen bewegen, dus dat is wel een aanrader. Het enige dat uit hoeft zijn schoenen – om de tafel schoon te houden. 


  Afbeelding invoegen     
Waar kan ik opzoeken of mijn zorgverzekeraar kinesiologie vergoedt?
Informatie over vergoeding kun je vinden op de site van Zorgwijzer. Zie https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/kinesiologie Kinesiologie behoort tot de alternatieve behandelwijzen. Meer dan de helft van alle zorgverzekeraars bieden vergoeding – deze valt onder de aanvullende verzekering.