Kennismaken met Monique
 
Als kind was ik al dol op dansen, muziek, schrijven en schooltje spelen. Nu, tientallen jaren later, zie ik dit als rode draden door mijn leven en werkzaamheden lopen. Het educatieve aspect speelt nog steeds een grote rol.  
 
Graag ondersteun ik anderen die in beweging komen voor veranderingen. Vanuit mijn visie: beweging levert energie en beweging zet de deur open voor verandering. Daarbij heeft iedereen de verantwoordelijkheid voor zichzelf. 
 
Mijn eerste – voor de hand liggende – opleiding is de PABO, afgerond in 1977. Jarenlang was ik met veel plezier groepsleerkracht op de basisschool. Leerlingen bij wie wat extra’s of gewoon een iets andere manier van aanbieden nodig was, hadden altijd mijn warme aandacht.
 
Toen ik in 1993 kennismaakte met kinesiologie was ik meteen ‘verkocht’. Na het ervaren van de positieve effecten ben ik me vol overtuiging gaan omscholen tot kinesioloog. Ook Brain Gym® had onmiddellijk mijn hart gestolen. Ik kon het inpassen op school, thuis én in de praktijk. Deze methode inclusief de oefeningen en technieken is eenvoudig maar verrassend effectief. Ik ben blij met de combinatie van eenvoud en effectiviteit! 
  Afbeelding invoegen     
Vanuit de overtuiging dat beweging de sleutel vormt tot veranderingen ben ik me gaan specialiseren in Edu-kinesiologie, waar Brain Gym® de basis van vormt. Edu-kinesiologie betekent vrij vertaald ‘leren door beweging’. Hierbij beschouw ik leren in breedste zin van het woord. In 2001 werd ik Brain Gym® instructeur. Sindsdien volg ik nascholingen om gecertificeerd en up-to-date te blijven. 
 
In 2002 stopte ik met het basisonderwijs; om me helemaal te kunnen richten op de praktijk en cursus geven. Dat was geen lichte beslissing maar gaf me wel nieuwe mogelijkheden. Een daarvan was het leiden van een wekelijkse spelgroep voor kinderen met als doel het zelfvertrouwen te vergroten. 
Na jaren van modulaire scholing ben ik in 2007 beëdigd als Erkend kinesioloog. In het kader van permanente educatie zorg ik voor het volgen van na- en bijscholing.  
 
In 2017/2018 heb ik actief meegedaan aan het professionaliseringstraject van de Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK). Met als resultaat een Leerwegonafhankelijk getuigschrift Kinesioloog conform hbo-niveau; geaccrediteerd door de SNRO. 
 
Omdat mijn onderwijs-hart nog steeds blijft kloppen ben ik heel blij met de mogelijkheden die ik heb om les te geven! Naast Brain Gym® 101 en 104 mag ik ook de volgende trainingen geven: Movement Based Learning (de BBA) en The Essential Tool (module 1 en 2). 
 
Ook in de consulten vind ik het educatieve aspect bijzonder en interessant; de cliënt zet stappen en groeit in zijn/haar proces. Als ik een tegeltje mag beschilderen met een wijsheid zou ik kiezen voor: ‘Elke stap is er één’.

Lees nog iets over mijn permanente educatie en werkzaamheden.