Movement Based Learning
 
Movement Based Learning biedt unieke oefeningen: Bouwsteen Activiteiten (BBA).
Dit zijn bewegingen die de neurologische ontwikkeling stimuleren en zo het zenuwstelsel versterken en de integratie van de reflexen ondersteunen. Met andere woorden; de neurologische verbindingen in het brein en die tussen het lichaam en het brein worden sterker. En dat verbetert de prikkeloverdracht – op elke leeftijd. De Bouwsteen Activiteiten helpen om een stevig fundament te creëren van waaruit zowel een kind als volwassene zich verder kan ontwikkelen, groeien en leren. Het zijn stevige stapstenen voor de ontwikkeling. 
 
Movement Based Learning is eenvoudig in de praktijk toe te passen. Geschikt voor alle leeftijden, voor mensen mét en zonder mentale en/of fysieke uitdagingen. Om thuis, op school, het dagverblijf, in de individuele praktijk of bij de therapie in te zetten. Movement Based Learning geeft je extra mogelijkheden om het leren te ondersteunen en prestaties te optimaliseren op alle gebieden van het leven.
  Afbeelding invoegen     
                                                                                                                                                       Ontspanning en stabiliteit ervaren
Korte inhoud
  • 7 Bouwsteen Activiteiten die de voeten, rug, ledematen, romp, ogen en oren activeren en ook ontspannen;
  • De drie lichaamsdimensies en hun overeenkomstige intelligenties;
  • en de relatie met het leren.  
 
Bij deze cursus krijg je een uitgebreid cursusboek. En een internationaal erkend certificaat. De Bouwsteen Activiteiten uit Movement Based Learning kunnen beschouwd worden als voorlopers van Brain Gym oefeningen.  Daarom vormt deze tweedaagse cursus een mooie opstap naar de cursus Brain Gym® 101, maar is daar ook een waardevolle verdieping van. Natuurlijk is deze cursus ook een op zich zelf staande training. 
 
Data:    
13 + 14  april  2024
10 + 11 juni 2024  Sint Nicolaasga, Friesland

Praktisch
Prijs: € 285,-  (inclusief cursusboek en certificaat)
Lestijden: 09:00 – 17:00 uur
Cursuslocatie: Instituut HIP,  Beukenlaan 4,  6711 NH  Ede (indien de locatie elders is dan worden de cursisten op de hoogte gebracht)                       
Vereiste vooropleiding: geen  
 
Inschrijven 
Inschrijven is mogelijk door middel van:
-      Contactformulier op de site invullen (zie Contact)
-      Een e-mail sturen aan info@braingym-ki.nl
-      Aanmeldingsformulier invullen en opsturen aan info@braingym-ki.nl 
 
Algemene Voorwaarden Cursus – klik op de link om ze te lezen.

 
Praktijkdag Movement Based Learning:
Voor iedereen die deze training al gevolgd heeft en de BBA beter in de vingers wil krijgen. De praktijk heeft geleerd dat extra oefening heel welkom is. Lees meer over de praktijkdag MBL

 
Wie ontwikkelde Movement Based Learning
Dit is gedaan door Cecilia Koester. Zij werkte vele jaren met kinderen en volwassenen met zowel mentale als fysieke uitdagingen. In het begin gebruikte Cecilia Brain Gym oefeningen in haar werk. Deze waren echter niet altijd uitvoerbaar voor haar doelgroep, die met zware uitdagingen te kampen had. Ze begon een zoektocht naar alternatieven, volgde opleidingen, deed research en ondervindingen.
  Afbeelding invoegen     
Dit leidde tot deze speciale activiteiten, die een positieve uitwerking bleken te hebben bij iedereen: jong en oud; met en zonder beperkingen. De website van Cecilia is: https://movementbasedlearning.com/